Saturday, June 23, 2012

Kahwin?? (",)

Posted by Cik Ieda | at 7:46 PM 3

Assalamualaikum!!! kum ape? kumbang..bang ape?? bang____....Ish..bangkok la...hah..nak pikir lain le teww..haha. Hari ni kerajinan utk menaip spt datang mencurah2 ke ladang gandum..mesti ada yg tertanya2 kenapa la aku ni ala2 chipsmore kan..sekejap ada sekejap takde..hehe..ini adalah kerana aku tidak mendapat hidayah utk mengarang..entahla..kadang2 kite rasa ade perkara kite nak kongsi dgn semua orang dan kadang kala juge kite rase lebih baik senyap dari byk berkata2 supaya tak tersalah kata dan menyakitkan hati org..so, that's what i felt the past few days..errr..week..or month maybe..heheheh..takdela..actually, itu semua alasan utk org yg malas menaip seperti aku..hah! kan senang berkata jujur..kakakakikikikukuku..(gelak mintak mkn kasut saiz10) =P.  Okey la..ni aku nak stori mori kat korang la ni..hari tu aku happy banget..tak sangka dapat ketemu balik kwn mase sekolah rendah dulu kat Facebook..aku punye excited la time tu, tak dapat nak diekspresikan..hehe..macam2 la kitorang sembang, tanya khabar masing2, buat ape sekarang? macam mana jumpe FB aku nih? dan dialog2 seperti ni pun terkeluar la kann..."wah!! ko dah lain sekarang kan..dulu dak hingusan je..asek nangis nk ikut mak kau balik rumah je kann". (time tu mak aku cikgu kat sekolah yang sama)..Haha..sambil tergelak membace text dia aku rasa cam nak sekeh je kepala dia kalau ada depan mata aku skang nih..hik3..tapi kitorang memang close pun dulu..topik demi topik la kami dok nyembang sampai la dia tanya aku bab kawen..aku pun tanya dia balik sebelum menjawab soalan dia tu td..dia kate gini ko "aku memang nak kawen pun tapi semua yang aku nak tu da kawen, camne aku nak kawen..harharhar..". Dlm hati aku la time tu, minah ni memang la kann..haha..still tak berubah still kelakar cam dulu..tak tahu bila dia nak serius...Oh! lupe nak jawab soalan kwn aku tu tadi...aku bagi jawapan standard kat dia cam gini "kawen ek...haha..sampai seru nanti aku kawen la"  cam biase la senyum kambing ni mesti ade------> ^______^
          
        Conversation antara aku dan kwn aku tadi tu berakhir sampai di situ..hehe..dia kata nanti senang2 dia calling2 aku..happy sgt sebab dpt menyambung kembali silaturrahim yang dah lama terputus..=)
Haa..cerita bab kawen tadi kan..ada la sekali tu hati aku ni tergerak nak baca artikel pasal perkahwinan dan bajet perbelanjaan untuk kawen..and i found this--->
ngee...dlm bank sekarang ade RM10.?? sen..je..=P



 

Pergh! Mana nak cari duit sebanyak itu? Itu belum campur lagi pakej honeymoon kat hawaii? sewa rumah serta furniture di dalam rumah selepas berkahwin nanti? MEMANG TERTEKAN!!!...kan..kan..
Jalan mudah? Haha..tiada jalan mudah..Usaha, doa & tawakal kunci segalanya..Insyaallah..till next post! Muahx! ^__________^ (senyum kemain kaww..hehe..).

 Mr.MFA....(^__^)



Wednesday, May 9, 2012

Life is So Complicated...^___^

Posted by Cik Ieda | at 1:47 AM 0

         Salam 1 M'sia buat sume!!! Ya udah lama ngak ngepost new entry..gue lg kejaan..bz banget deh! Ngak sempat dong mau cilok mencilok ngepost new stori buat tatapan kalian..ngeh3. Lorh..yg aku dok speaking endon ni pasai ape..ish3..I am Malaysian wokeh!! Hm..sebenarnye aku sekarang ni bukan la bz yg teramat sgt pun sampai x sempat nak mkn, minum, mandi dan melakukan perkara2 wajib yg sewaktu dengannya..hehe..cume aku penat menjadi staff nurse di kedai gambar selama 12jam setiap hari termasuk public holiday..OMG!!! *Oh! Mak Gediks*....gagah & perkasa x aku yg truly lembik lg longlai nih.. huhuhu..ape boleh buat sementara tunggu dpt kerja tetap kt mane2 lbh baik aku mengisi beg duit aku yg sebelum ni mmg jarang sungguh berisi..hehehe. Hampir dkt sebulan jgk la aku keje kt kedai gambar tu..mcm2 da aku buat..before dis, ak mati2 igt keje kedai gamba ni kompom x bz sbb buat ape sgt je pun..rupe2nye my expectation was totally wrong..huhu..bkn ape, aku rase kedai gambar yg aku keje tu je yg offer mcm2 servis..fuh!! kdg2 tu x menang tgn je rasenye..fotostat, lemination, cuci gamba, tgkap gamba, fax, bagai, sume ade dan aku da buat sampai bole kate separuh expert da aku nih..haha..wekk!! Mcm2 jgk ragam customer yg aku jumpe adakalanya betul2 menguji kesabaraan..but as a human being, aku layan diorang dgn baik jgk la walaupun emosi dan perasaan da bergelodak time tu..its ok la..aku tetap ikhlas melemparkan senyum kambing aku yg konon menawan..ngee..

           Kalo korang nak tau aku keje skali ngan adik perempuan aku..tapi end of dis month die nak quit da sbb nak sambung blaja kt Kolej Islam Darul Ridzuan kt kuala kangsar tu..die amek kos Islamic Kaunseling..die mmg minat betul kos tu..ak arap kali ni die bole blaja betul2..aku sentiasa doakan yg terbaik buat  family aku dan semua org yang aku syg. Haa..baru-baru ni aku ade dpt panggilan temuduga kt slh sebuah hospital swasta kt ipoh ni. Aku da pergi da..die kata ade 2nd interview tapi xtau bile..mase aku iterview hari tu pun aku tgk atas meja die brlambak resume fresh graduate mcm ak..huhu..sgt mencabar nak cari keje tetap skang ni..korang doakan aku cpt jd staff nurse ye..rindu nak cucuk org..hehe..ok la..till next pos ya!! doakan korang baik2 aje..doa untuk aku sekali ye!! muahhhhh!

*perasan kau* =P  


       


 
~ Cik IeDa - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author YOUR NAME HERE :) ~