Friday, December 30, 2011

Kakak!! kau bukan single lagik!!!

Posted by Cik Ieda | at 7:07 PM 1

credit to photographer x skola: Cik Jieda (name xleh glamor lg?!)  ^_^
          Assalamualaikum!! Today i feel so excited to tell about my eldest sister noneey aziha yg br melangsungkan majlis pertunangannya dgn Mohd Naim b. Ghazali pd 11 Dis 2011 yg lalu..syukur alhamdulillah krn  majlis tersebut bejalan dgn sgt lancar on dat day..what make me feel so happy?? yela..this is our 1st timer kot ade kenduri kendara kt uma..cam bes la pulak rasenye..cam x caye pn ade kakak sy tu da pun jd tunangan org. Diorang ikat setahun camtu if im not mistaken la..tp itu sume dlm perancangan saje..

         Dorang kwn lame la juge about 7yrs camtu..Wahh!! lame gitu..act, Im quite impress..alhamdulillah sehingga ke hari ni mereka masih besame..syukur padaNya...moga hubungan mereka kekal ke akhir hayat..btw, thanks to Zaha Planner kerana telah mencantikkan pelamin kakak sy ala2 pelamin Zahiril Adzim & Shira Aiyob...hehe..also thanks to all tetamu yg sudi hadir..sgt hargai kehadiran kalian ke rumah kami..Insyaallah, we will invite u all on da wedding day pulak..ok, till next...muahhh!! Lots Of  Luv..

bakal husband kakak sy..Insyaallah..^_^

Thursday, December 29, 2011

akhirnya....

Posted by Cik Ieda | at 4:18 PM 0

Kengkawan saye!!!
                       
   Assalamualaikum w.b.t...udah berkurun x ngepost ape2 kt blog ni tetibe arini plak rase nak ngepost something..hehe...Akhirnyaaaa!!!! I  finished my study..hepi banget! syukur ke hadrat Ilahi sbb mempermudahkan urusan kte sepanjang 3thn blaja di sane, alhamdulillah. Hah, skang ni ape lg jd penganggur tersohor di rumah ler...heheh..but i miss my frenz so much..rase cam pelik pulak weekend x balik semule ke hostel..honestly, kwn2 kt sane mmg kwn yg plg BEST, plg GILER, plg MEROYAN kte penah ade!! koranggg!! INI PENGAKUAN JUJUR DARI SAYE!! haha..serius, kami mcm adik beradik...byk mende kami kongsi besame..pangai huduh2 sume da kenai sgt da..hik3..byk kenangan pahit, manis, masam, kelat sume ade lah..THANK YOU SO MUCH for being such a good fren..mmg xkan dpt lupe sume tu..kte doakan korang sume bejaye di luar sane..moga kte sume cepat2 dpt keje...keep in touch ..INSYAALLAH..ok la la la..til next ya!!!

Saturday, June 4, 2011

Keseronokan Mencocok Tak Terhingga...^_^

Posted by Cik Ieda | at 7:18 PM 2

say keju!! ^_^
   
      Assalamualaikum..salam 1 M'sia!!..suda lame ta ngepost new entry lorh..im quite busy nowadays...skang kite nga praktikal kt Klinik Kesihatan Tapah..I've got new experience!!! (melompat keriangan) Wah..excited giler kowt..salah satunye yg xkan kite lupekan adalah mencocok pelajar2 perempuan tingkatan1 di Sek. Men. Keb. Hamid Khan Tapah..if im not mistaken itu la name sekolahnye..hehe...best oooww!!! dlm best2 tu act, bkn senang nak kasi injection kt budak2 sekolah nih walaupun kelihatan  semudah ABC sebenarnye tidak sama skali..why? now Im telling u why...

  • yg petame, bdk2 ni tau kami student jd muke dorang stat cuak!
  • yg ke-2, cara dorang tgk muke kami pulak cam kami ni nak kasi Booster dose sekaligus kt dorg padahal 1 cucuk je..
  • yg ke-3, dorang masuk2 je  dorang terus pegi kat stafnurse yg giler mmg da expert bab cucuk mencucuk nih padahal tugas diorang time tu observe kami je..ceh! wat kami rase seperti melukut di tepi highway..uhuk3..
  • yg ke-4,  bile ade sorang nangis stat ar yg lain pn nak join da club..padahal rase sakit cam kene gigit dek semut je..huhu..
  • yg terakhir, ramai jugak yang x dtg sekolah aritu sbb tau akak2 student yg nk bg injection...sabo jela..hehe..
    Perkara2 seperti di atas betul2 membuatkan kami merasakan COCOK ORANG x semudah ABC ataupun makan ABC kt warung aceh tepi jalan uma makcik haku punye kwn punye adik ipar..huhu..kene pastikan suntikan yg nak diberi tu betul tempatnye...eventhough, I still feel very lucky sebab dapat peluang ni..kite pasti xkan lupekan experience ni sampai tua..Yeah!! sy mau cocok lagik..hohoho..(gelak cam evil devil gile nak mampos) Ok la, til next topic ya..Muah!! Lots of bunga2 Cinta...^_^

Sunday, May 15, 2011

Sepetang Bersama Sakinah Azlan

Posted by Cik Ieda | at 2:36 AM 0


When Cik Ieda meets Cik Kina  (^_^)

    Assalamualaikum....sila la jwb..da jwb da?? i can't hear u?? Ohh...dlm ati rupenye...heheh...petang semalam kite bersame2 ini awek cun ke Gunung Lang...saje lepakin di situ...ya udah lama nggak lepakin sama ini cewek..sibuk banget sih dia...haha..cam sinetron plak...cik kina ni bff kite sejak form1 til now kami still keep in touch...die studi kt UITM Shah Alam..sebenarnye kami ni 3serangkai tp si sorang lg tu sedang berada di shah alam besame familinye berkampung di umah abg kandungnye yg bermastautin di sane..jd mcm x cukup sifat la kami kuar berdua2an je semalam..kalo cik ninie ade skali lg gempak giler guling2 x hingat  le kami...haha..

      Agak penuh juge la memori kad kami semalam...mcm br kenal erti berposing di tempat yg cantek..mane tidaknye..ramai gile I told u manusia dok berposing kt ctu bcoz die punye view perghh..baek punye wa ckp lu...kami pn nak le juge kan..walaupun pose2 yg diberikan x berape nk menjadi spt model2 majalah Dara.com tp kami ttp berusaha sehabis baek agar x lah nampak naif sgt...hikhik..kami pn berpura2 la seperti tgh menjalankan fotoshoot Majalah Adik-adikku..

      Lame jgk la kami membuang masa di situ sehingga ade mate2 yg melihat kami spt alien workshop yg baru jatuh dr langit..uhuk2...Okey la..kite ni kalo jumpe keyboard xtau bile nak stop menaip!! bersyarahan pjg2 kt cni nnt org bosan plak nk bace..wait! ade org bace ke? hehe..till next ya...muahx..syg sume ketat2!!   (syg sape yg bace je..) haha!  juz kidding...daa... =P


  • Cik Ninie...next time kami bwk kamu ok!! 
  • Rindu kamu...
  • cpt la balik makcik!!!

Saturday, May 14, 2011

adikku si Amer Toink Toink ^_^

Posted by Cik Ieda | at 2:36 PM 0


si Amer Toink Toink (^_^)
si amer & kaknyah die yg SENGET =D

Salam..hola!! ini hari i want to stori about dis budak...huhu..sape?..inila adik kite yg ensem lg termanje & ngade2...hahaha...die skang form4 kt Sek. Sains Tapah a.k.a SESTA...baru2 ni die ngadu nk quit dr skola tu..mak apak kite pn ape lg...poning la dibueknye!!! mne tidaknye dis is not a 1st time ok die kate nk quit..bole kate every weekend kami mlawat die utk bg semangat kt die supaya bole terus blaja kat situ...kadang2 die kate ok kat sane kadang2 x pulak...kami punye la susah ati psl si amir ni...kite ngn 2org lg kakak die slalu ckp "wahai adikku amer, tlg la teruskan blaja kat sane..skola tu bagus dik..bkn senang nak masuk...adik bole..adik kan kuat..mula2 mmg la x biase uruskan diri sendiri tp lelame sok mesti ok punye" pjg x omongan kami act, lbh pjg arr dr tue..kalo essay mgkin da lbh dr 5,6 paper kot...haha..tp die rase kitorang juz "annoying" je...arghh...tolonglah!! last week mak kite wat keputusan utk anta surat berhenti skola kt tuan pengetua...tp surat tu mkn mase 2mggu utk diproses...bkn senang2 je nk quit'kan si budak ni..mungkin sbb die masuk ke skola tu agak lewat berbanding budak2 lain tu yg wat die rase down dan susah nk ikut blaja tu...tapi berkat doa kami sekeluarga kot, adikku amer berubah fikiran..die kate x jadi quit pulak...die ckp gini kt mak kite "mak, wan rase 1 ari nanti mesti wan akan ucap terima kasih kt mak sbb x kasi wan kuar dr SESTA"....wah!! ayat adikku advanced sgguh kan?? kan?? serius mmg die ckp camtu..tidak ade unsur tokok tambah ye..dr mane die dapat hidayah utk tidak quit tu entahla..hehe..marila same2 kte doakan moga adikku amer akan trus dpt blaja dgn baek kt sane..kte yakin die  BOLEH...adik!! aja!..aja! fighting!!! (maksudnye: ajar kwn2 bergaduh) haha...gurau je..itu ayat org korea slalu gune utk kasi up semangat diorang..heheh..ok, till next post...muah! XOXO...

Sunday, May 8, 2011

Mr. MFA....lalala..

Posted by Cik Ieda | at 5:29 PM 0

My precious (^_^)      
Sape nih?? haha..for the 1st time i decided to post entry bout my luv one. kenape? bcoz b4 ni kite x penah x-pose psl Mr.MFA ni..saje..act, we has been together for 1year 7months 3weeks & 1day...wah!! serius poyo giler!!! haha..kitorg 1 skola..penah dok 1 kelas mase form2 but we never talk each other coz time tu rase cam perlu ke borak ngn die?? hehe..serius, kt skola dlu i am totally different..x byk ckp..ala, bak kate org bdk baik&nerd gitu..hikhik..tp sekarang TIDAK lg...masa mengubah segalanya..hah, berbalik semula kpd Mr.MFA ye...camne kitorg bole together2 erk? haha...act camni, last year when i was in semester4 la kot if im not mistaken Mr.MFA call kite..little bit shock la bcoz x penah2 mamat ni call kite tetibe je nk jadi cerita..niatnye nak tny kaba kwn2 skola camtu...kite pn borak la cam biase2...lame2 rajin plak die call+sms kte..kte pun same...rase cam selesa kwn ngn die...dgn cowok lain kite x rase camtu..after 2 or 3months camtu kot ktorg declare n now we having a gud relationship..die selalu ckp kt kte "awk la future wife sy" hehe..kte pn ape lg...senyum smpai telinga la..he such a kind & lovely person...soft spoken...die mmg BEST la pd kite..doakan hubungan kami ye!! alamak!! terlebih suda cik ida poyos ni..haha...maaf yek kalo nampak cam over..but as a human being kite rase korang leh fikir mende ni positif..juz wanna sharing..sharing is caring rite? am i rite? tul tak? jwb la..hehe..ya udah dong..nggak mau macam2 lg nnt sume org headache susah la sy..Im not a qualified nurse yet..ngee..see ya in da next post..muahx!!!

  • Mr.MFA stand for Mior Farid Amirul.......Luv u...^_^

My Happy FaMiLy...

Posted by Cik Ieda | at 3:38 PM 0

 
mak & apak




      ni hah nak tunjuk sikit..this is my mom+dad..both of them adalah parents yg  terbaek arr...hehe..ade org kate muke sy cam mak...yeke?? u all rase cane?? heheh..mcm sape pn muke sy x kisah la...the most important thing is dorg mmg ibu bapa yang sgt penyayang...cam nk buat pingat peghargaan gantung kt umah je..bole kate sume kehendak kami adk bradik slalu diturutkan but we never take advantages ok!! wlaupun begitu sy sentiasa diingatkn supaya tidak menjadi malin kundang..huhu..ape yg ku merepek nih...ok lah, sempena hari ibu ni kan..kan...i would like to wish "Happy Mother's day"to my beloved mak..u r so great mak!! luv u sampai mati!! muahx!!!!

  • sayang Mak sgt2..
  • sayang apak sgt2...
  • mak, apak!!! befday sy nnt NAK laptop!! haha..gurau2.. 


my siblings (^_^)

  • Noor Azira@iwa (adik)
  • Amer Syazwan@mewan (da youngest)
  • Noor Aziha@kakyong (da eldest sista)
  • Mohd Azaruddin@boboy (4th)

kami sgt BAHAGIA...heheh....mereka TERBAEK!! =)


    About me !!

    Posted by Cik Ieda | at 2:48 PM 0

    Salam...helo! Arigato! Im fresh in blogspot...act, sy plan nk wat blog ni dah lame da but i've got no time to do this before..so, i decided to do it now!! it looks like poyos gitu kan?? hehe...but it doesn't matter rite? sometimes poyo itu BEST..haha..sy saje suke suki dorayaki nk share something wit u all..hope u will enjoy it..btw, forgot to introduce myself..im Kim Tae Hee...haha...juz joking..ketawa la guling2 cpt!! ok2..let's be more serius..sy la noor azida bt azizuddin..sy bkn artis..bkn model majalah Dara.com atau gah spt actress korea like i said juz now..huhu....sy cume insan biase yg menumpang di muka bumi Allah s.w.t ni dan x thu bape lame..moga nikmat bernafas yg diberikan Allah ni dpt sy gunakan sebaiknye...Insyaallah..okey la...pls give me spirit to continue writing...sy janji akn jd blogger yg baek!! hehe...see ya...muahx...XOXO
     
    ~ Cik IeDa - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author YOUR NAME HERE :) ~