Saturday, June 23, 2012

Kahwin?? (",)

Posted by Cik Ieda | at 7:46 PM 3

Assalamualaikum!!! kum ape? kumbang..bang ape?? bang____....Ish..bangkok la...hah..nak pikir lain le teww..haha. Hari ni kerajinan utk menaip spt datang mencurah2 ke ladang gandum..mesti ada yg tertanya2 kenapa la aku ni ala2 chipsmore kan..sekejap ada sekejap takde..hehe..ini adalah kerana aku tidak mendapat hidayah utk mengarang..entahla..kadang2 kite rasa ade perkara kite nak kongsi dgn semua orang dan kadang kala juge kite rase lebih baik senyap dari byk berkata2 supaya tak tersalah kata dan menyakitkan hati org..so, that's what i felt the past few days..errr..week..or month maybe..heheheh..takdela..actually, itu semua alasan utk org yg malas menaip seperti aku..hah! kan senang berkata jujur..kakakakikikikukuku..(gelak mintak mkn kasut saiz10) =P.  Okey la..ni aku nak stori mori kat korang la ni..hari tu aku happy banget..tak sangka dapat ketemu balik kwn mase sekolah rendah dulu kat Facebook..aku punye excited la time tu, tak dapat nak diekspresikan..hehe..macam2 la kitorang sembang, tanya khabar masing2, buat ape sekarang? macam mana jumpe FB aku nih? dan dialog2 seperti ni pun terkeluar la kann..."wah!! ko dah lain sekarang kan..dulu dak hingusan je..asek nangis nk ikut mak kau balik rumah je kann". (time tu mak aku cikgu kat sekolah yang sama)..Haha..sambil tergelak membace text dia aku rasa cam nak sekeh je kepala dia kalau ada depan mata aku skang nih..hik3..tapi kitorang memang close pun dulu..topik demi topik la kami dok nyembang sampai la dia tanya aku bab kawen..aku pun tanya dia balik sebelum menjawab soalan dia tu td..dia kate gini ko "aku memang nak kawen pun tapi semua yang aku nak tu da kawen, camne aku nak kawen..harharhar..". Dlm hati aku la time tu, minah ni memang la kann..haha..still tak berubah still kelakar cam dulu..tak tahu bila dia nak serius...Oh! lupe nak jawab soalan kwn aku tu tadi...aku bagi jawapan standard kat dia cam gini "kawen ek...haha..sampai seru nanti aku kawen la"  cam biase la senyum kambing ni mesti ade------> ^______^
          
        Conversation antara aku dan kwn aku tadi tu berakhir sampai di situ..hehe..dia kata nanti senang2 dia calling2 aku..happy sgt sebab dpt menyambung kembali silaturrahim yang dah lama terputus..=)
Haa..cerita bab kawen tadi kan..ada la sekali tu hati aku ni tergerak nak baca artikel pasal perkahwinan dan bajet perbelanjaan untuk kawen..and i found this--->
ngee...dlm bank sekarang ade RM10.?? sen..je..=P



 

Pergh! Mana nak cari duit sebanyak itu? Itu belum campur lagi pakej honeymoon kat hawaii? sewa rumah serta furniture di dalam rumah selepas berkahwin nanti? MEMANG TERTEKAN!!!...kan..kan..
Jalan mudah? Haha..tiada jalan mudah..Usaha, doa & tawakal kunci segalanya..Insyaallah..till next post! Muahx! ^__________^ (senyum kemain kaww..hehe..).

 Mr.MFA....(^__^)



Wednesday, May 9, 2012

Life is So Complicated...^___^

Posted by Cik Ieda | at 1:47 AM 0

         Salam 1 M'sia buat sume!!! Ya udah lama ngak ngepost new entry..gue lg kejaan..bz banget deh! Ngak sempat dong mau cilok mencilok ngepost new stori buat tatapan kalian..ngeh3. Lorh..yg aku dok speaking endon ni pasai ape..ish3..I am Malaysian wokeh!! Hm..sebenarnye aku sekarang ni bukan la bz yg teramat sgt pun sampai x sempat nak mkn, minum, mandi dan melakukan perkara2 wajib yg sewaktu dengannya..hehe..cume aku penat menjadi staff nurse di kedai gambar selama 12jam setiap hari termasuk public holiday..OMG!!! *Oh! Mak Gediks*....gagah & perkasa x aku yg truly lembik lg longlai nih.. huhuhu..ape boleh buat sementara tunggu dpt kerja tetap kt mane2 lbh baik aku mengisi beg duit aku yg sebelum ni mmg jarang sungguh berisi..hehehe. Hampir dkt sebulan jgk la aku keje kt kedai gambar tu..mcm2 da aku buat..before dis, ak mati2 igt keje kedai gamba ni kompom x bz sbb buat ape sgt je pun..rupe2nye my expectation was totally wrong..huhu..bkn ape, aku rase kedai gambar yg aku keje tu je yg offer mcm2 servis..fuh!! kdg2 tu x menang tgn je rasenye..fotostat, lemination, cuci gamba, tgkap gamba, fax, bagai, sume ade dan aku da buat sampai bole kate separuh expert da aku nih..haha..wekk!! Mcm2 jgk ragam customer yg aku jumpe adakalanya betul2 menguji kesabaraan..but as a human being, aku layan diorang dgn baik jgk la walaupun emosi dan perasaan da bergelodak time tu..its ok la..aku tetap ikhlas melemparkan senyum kambing aku yg konon menawan..ngee..

           Kalo korang nak tau aku keje skali ngan adik perempuan aku..tapi end of dis month die nak quit da sbb nak sambung blaja kt Kolej Islam Darul Ridzuan kt kuala kangsar tu..die amek kos Islamic Kaunseling..die mmg minat betul kos tu..ak arap kali ni die bole blaja betul2..aku sentiasa doakan yg terbaik buat  family aku dan semua org yang aku syg. Haa..baru-baru ni aku ade dpt panggilan temuduga kt slh sebuah hospital swasta kt ipoh ni. Aku da pergi da..die kata ade 2nd interview tapi xtau bile..mase aku iterview hari tu pun aku tgk atas meja die brlambak resume fresh graduate mcm ak..huhu..sgt mencabar nak cari keje tetap skang ni..korang doakan aku cpt jd staff nurse ye..rindu nak cucuk org..hehe..ok la..till next pos ya!! doakan korang baik2 aje..doa untuk aku sekali ye!! muahhhhh!

*perasan kau* =P  


       


Monday, March 26, 2012

Oh! Lagu yg menyentuh jiwa!!

Posted by Cik Ieda | at 6:40 PM 2

     Assalamualaikum!! hmm..arini ak nk share ngn korg lagu feberet ak..xtau la nape ak suke sgt dgr lagu nih..ala, kalo korg tgk drama2 kt tv tu pn slalu dok pakai lgu ni..lagu ni xdela terlalu baru sgt di telinga korg rasenye..ak ni je kot yg da jauh ketinggalan..kikiki..mungkin bcoz of the lirik lagu dan melodinye yg begitu menyentuh jiwa kot wat ak asek nk dgr je lagu ni ..bile ak dgr lagu cam gini wat ak rase terdidik arr..huhu..yela, dlm kte bergembira mengecapi kebahagiaan dunia kadang kala kte harus igt bahawa kebahagiaan itu x HAKIKI wat selamanya kalo kte sering alpa dan lupe dr mane datangnye kebahagiaan tersebut..dan pd ak yg x berape nk warak sgt ni dan ada kalanya wat2 jahil ak rase lagu2 sebegini sgt membantu jiwa ak utk pulih dr kejahilan selamanya..huhu...ok la..Selamat Mendengar!! ^____^

  • Tekan lirik bwh tu br korg tau lagu ape yg ak dok paksa korg dgr..hehe..part lirik nih plg ak ske..=)



Monday, March 19, 2012

Sape Kau??

Posted by Cik Ieda | at 4:00 AM 2

       Assalamualaikum...wah!! serius!! penyakit insomnia ak skang suda x dpt dibendung lg..haha..al-maklum la ak skang ni kn xde watpe kt uma (bkn goyang kaki yek) kasi ngerti itu statement..hehe..ak la bibik sepenuh mase di rumahku sndiri..hmm.. mlm ni x semena2 ak tetibe dpt hidayah utk mengarang sesuatu buat tatapan kalian..yela, b4 ni kerajinan utk menaip ade la brape percent je..ngeh3..ok la..back to the main stori yek.. bg sesiape yg masih tidak mengenali diri yg sememangnye tidak femes ini, ni hah ak nk kasi kenal !!! Cik Ieda yg sedang menaip ni skang asal dr ipoh perak.. ak br je abes blaja Dis 2011 taun lps di salah sebuah kolej swasta kt area ipoh jgk dlm bidang nursing..skang ni disamping menulis blog ni ha ak nga sibuk jugak la mencari keje..merata ospital ak anta resume ak yg kiut miut tu..ciap kasi gambo cenyum kambing yg plg menawan da ak rase..kuikuikui..tula..betape payahnye nk dpt keje skang ni kn.. Ye..ye..ak amat terase cabarannye..spt mendaki gunung kinabalu (x daki lg..br kt kaki gunung tu je) wakaka!! Hmm..tutup la bab keje & kerjaya tu...huhu.. Eh..jap2..tp kalo ade tukang bace blog ni yg nk rekemenkan haku ni bekeje di ospital bapak ke pakcik korang sedang elok leteww..okeyyyyyy3..(nada sore abg mus a.k.a Johan RL) hehe..text ak nnt yek..(no telipon mtk kt fb)..=P

     Walaupun kdg2 tu ak semacam xtau arah tuju duk di uma..restless gitu.. ak rase skill ak dlm memasak da improve le ckit..haha..memule tu ak blajo msak yg snang2 dlu.. kasi rase die da bes..ak practice ari2 kot.. x sedap pn ak pakse gak famili ak makan..sonok plak tgk muke diorang t'kulat2 bile ak paksa soh ckp sodap jgk!! kahkahkah..(ktawe mcm mtk mkn selipar)..ngee..br ak tau cane susahnye jd suri rumah spenuh mase..ape yg ak rase ni pon sbenarnye x sehebat@seteruk ape yg suri rumah rase..dorg lg la..mne nk layan suami ngn ank2nye lg..ak ni nk layan sape je pn..haha..adik ak si Amir Toink! Toink! yg byk beno kerenah tu jela..btw, kalo korg penah bace entry ak sebelum ni yg ak stori psl adik ak si Amir Toink! Toink! tu kan..kan..hah, La ni die da kembali ke skola lame die..Cis!! betuah punye budak...anto asrama die nk juge skola lame die..huhu..xpela, arap2 kt memane pn die leh bjaye..taun ni SPM...InsyaAllah  Fuyyo!! x sangke dlm x sedor diri, ak da pn menaip karangan yg agak pjg dan buat org bosan nk bace!! haha..x kire..bace gak!! bace gak!! (nada memakse yg tahap kejam gile nk mampos ckp lu!!)..

Lek lu..x abis lg..heheh..ak x cite lg salasilah tok nek moyang ak pe sume..korang jgn nk kalih web lain..ngeh3.. Ok3..hmm..ape ak nk taip td ekk..lupe lak..ape? umo ak bape? single lg ke x? ade kakak? adik pmpuan yg cun? ekekeke..ak tny ak jwb sndiri lak eh..umo ak lum senja lg..br 23thn..kalo nk anto adiah besday leh pos kt uma yek 5 Ogos nnt..hik3..bab kakak ngn adk pmpuan td, Ye! ye! bole anto borang yek..tp kt adk jek...kakak ak da btunang Dis thn lps, InsyaAllah Jan taun dpn menikah..hehe..cam telupe pulak ade 2org adik laki..cian kome!! Oh iya..sebelum telupe nk jwb soalan ak sndiri yg tang single tu td kan..hehe.."Im single but not available"...Uihhh...ak rase makin hampir ke tahap merapu meraban da x lame lg..hehe..ape lg nk cite kt korg psl ak ek..hehe..korg amek tau sendiri la nnt..kikiki..mksud ak..kte leh keep in touch mlalui FB dn mcm2 lg..ak sudi je nk jd kwn sesape di muke bumi Allah ni..idup xleh riak, takbur & mungkar.cannot!! cannot!! cannot!! ok!! ..sape yg sudi kwn ngn ak, ak lg seribu kali sudi....^_______^ senyum kambing yg bgitu menawan..heheh..

     Ok lah..sebelum entry ni jd buah mulut org baik ak stop duluk..hehe..thanx sbb sudi membace..next time ak akn cube mengepost mende2 yg x buat korang bosan & ala2 meluat nk bace blog ak InsyaAllah ye..I try..hehe..(penganggur tegar mau beredar)..thanx again..till next post ok!! Muahxx!!


* Cik Ieda yg dlm proses blaja menaip dgn tertib di blognye...=)

Cik Ieda yg suke tgkp gambo dpn cermin..=D

Friday, March 16, 2012

Pengikut! Oh! Pengikut!

Posted by Cik Ieda | at 4:58 AM 2

        Assalamualaikum warahmatullah hi wabarokatuh....hah..jwb2..hmm..(pandai ank mak)..hehe.. Jam menunjukkan pukul 4.55pg..tp mate aku nih masih tamo nk pejam2 dr td..aku pn ape lagi...terus mencapai laptop dan mencocokkan broadband utk menghidupkan rangkaian internet..ngeh3..busan giler tahap ______ape lg tatau. Tanpa hala tuju dan niat aku terus membuke blog seseorang (biasenye akn buke FB dlu)...bkn nk tgk sgt pn sebenonye..saje nk jeling2 kot die ade ngepost new entry..ececeh!!  Tetibe...aku tgk die mmg ade post new entry...isu psl ape kali ni korang nk tau?? Hah..nin dia!!! tjuk besar kt blog die 'BAGAIMANA CARA UNTUK MENAMBAH FOLLOWERS"....adeh!! cam ngejek aku pn ade..kahkahkah..aku pn bace la..ade la tips2 yg die kasi tu sgt begune utk blogger passive spt aku..baiknye die..skaligus membuatkan aku rase ingin terus menjadi PENGIKUT tegar die..hik3..buat blogger yg x rajin spt aku ni rasenye mmg perlu la megikut tips die tu sbg panduan ke jln yg benar lg lurus tiade bengkak bengkok atau roadblock utk menambahkan followers secara mendadak..hik3.. Insyaallah..pasni aku akan cube menjadi blogger yg rajen..wahai blogger2 tegar yg lain sila la jd PENGIKUTku...kikiki..ok la..nmpaknye kene tdo jgk nih..takleh jd..ak x sggup mengambil risiko utk melihat mataku yg saban hari suda kelihatan spt racoon eye..uhuk3..tata sume...till next ya!! INSYAALLAH...^______^


mataku yg separa racoon eye..(jgn tertipu!! Itu mate palsu)  =P

Thursday, March 15, 2012

Seluar Track Awan Nano!!!

Posted by Cik Ieda | at 10:08 PM 0

gambar ini dipinjam dr Google...^__^

  • Dah jd trend kan...hahaha...eh, Hafiz x dpt royalty ke?   =P
 
~ Cik IeDa - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author YOUR NAME HERE :) ~