Wednesday, May 9, 2012

Life is So Complicated...^___^

Posted by Cik Ieda | at 1:47 AM 0

         Salam 1 M'sia buat sume!!! Ya udah lama ngak ngepost new entry..gue lg kejaan..bz banget deh! Ngak sempat dong mau cilok mencilok ngepost new stori buat tatapan kalian..ngeh3. Lorh..yg aku dok speaking endon ni pasai ape..ish3..I am Malaysian wokeh!! Hm..sebenarnye aku sekarang ni bukan la bz yg teramat sgt pun sampai x sempat nak mkn, minum, mandi dan melakukan perkara2 wajib yg sewaktu dengannya..hehe..cume aku penat menjadi staff nurse di kedai gambar selama 12jam setiap hari termasuk public holiday..OMG!!! *Oh! Mak Gediks*....gagah & perkasa x aku yg truly lembik lg longlai nih.. huhuhu..ape boleh buat sementara tunggu dpt kerja tetap kt mane2 lbh baik aku mengisi beg duit aku yg sebelum ni mmg jarang sungguh berisi..hehehe. Hampir dkt sebulan jgk la aku keje kt kedai gambar tu..mcm2 da aku buat..before dis, ak mati2 igt keje kedai gamba ni kompom x bz sbb buat ape sgt je pun..rupe2nye my expectation was totally wrong..huhu..bkn ape, aku rase kedai gambar yg aku keje tu je yg offer mcm2 servis..fuh!! kdg2 tu x menang tgn je rasenye..fotostat, lemination, cuci gamba, tgkap gamba, fax, bagai, sume ade dan aku da buat sampai bole kate separuh expert da aku nih..haha..wekk!! Mcm2 jgk ragam customer yg aku jumpe adakalanya betul2 menguji kesabaraan..but as a human being, aku layan diorang dgn baik jgk la walaupun emosi dan perasaan da bergelodak time tu..its ok la..aku tetap ikhlas melemparkan senyum kambing aku yg konon menawan..ngee..

           Kalo korang nak tau aku keje skali ngan adik perempuan aku..tapi end of dis month die nak quit da sbb nak sambung blaja kt Kolej Islam Darul Ridzuan kt kuala kangsar tu..die amek kos Islamic Kaunseling..die mmg minat betul kos tu..ak arap kali ni die bole blaja betul2..aku sentiasa doakan yg terbaik buat  family aku dan semua org yang aku syg. Haa..baru-baru ni aku ade dpt panggilan temuduga kt slh sebuah hospital swasta kt ipoh ni. Aku da pergi da..die kata ade 2nd interview tapi xtau bile..mase aku iterview hari tu pun aku tgk atas meja die brlambak resume fresh graduate mcm ak..huhu..sgt mencabar nak cari keje tetap skang ni..korang doakan aku cpt jd staff nurse ye..rindu nak cucuk org..hehe..ok la..till next pos ya!! doakan korang baik2 aje..doa untuk aku sekali ye!! muahhhhh!

*perasan kau* =P  


       


 
~ Cik IeDa - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author YOUR NAME HERE :) ~