Monday, March 19, 2012

Sape Kau??

Posted by Cik Ieda | at 4:00 AM

       Assalamualaikum...wah!! serius!! penyakit insomnia ak skang suda x dpt dibendung lg..haha..al-maklum la ak skang ni kn xde watpe kt uma (bkn goyang kaki yek) kasi ngerti itu statement..hehe..ak la bibik sepenuh mase di rumahku sndiri..hmm.. mlm ni x semena2 ak tetibe dpt hidayah utk mengarang sesuatu buat tatapan kalian..yela, b4 ni kerajinan utk menaip ade la brape percent je..ngeh3..ok la..back to the main stori yek.. bg sesiape yg masih tidak mengenali diri yg sememangnye tidak femes ini, ni hah ak nk kasi kenal !!! Cik Ieda yg sedang menaip ni skang asal dr ipoh perak.. ak br je abes blaja Dis 2011 taun lps di salah sebuah kolej swasta kt area ipoh jgk dlm bidang nursing..skang ni disamping menulis blog ni ha ak nga sibuk jugak la mencari keje..merata ospital ak anta resume ak yg kiut miut tu..ciap kasi gambo cenyum kambing yg plg menawan da ak rase..kuikuikui..tula..betape payahnye nk dpt keje skang ni kn.. Ye..ye..ak amat terase cabarannye..spt mendaki gunung kinabalu (x daki lg..br kt kaki gunung tu je) wakaka!! Hmm..tutup la bab keje & kerjaya tu...huhu.. Eh..jap2..tp kalo ade tukang bace blog ni yg nk rekemenkan haku ni bekeje di ospital bapak ke pakcik korang sedang elok leteww..okeyyyyyy3..(nada sore abg mus a.k.a Johan RL) hehe..text ak nnt yek..(no telipon mtk kt fb)..=P

     Walaupun kdg2 tu ak semacam xtau arah tuju duk di uma..restless gitu.. ak rase skill ak dlm memasak da improve le ckit..haha..memule tu ak blajo msak yg snang2 dlu.. kasi rase die da bes..ak practice ari2 kot.. x sedap pn ak pakse gak famili ak makan..sonok plak tgk muke diorang t'kulat2 bile ak paksa soh ckp sodap jgk!! kahkahkah..(ktawe mcm mtk mkn selipar)..ngee..br ak tau cane susahnye jd suri rumah spenuh mase..ape yg ak rase ni pon sbenarnye x sehebat@seteruk ape yg suri rumah rase..dorg lg la..mne nk layan suami ngn ank2nye lg..ak ni nk layan sape je pn..haha..adik ak si Amir Toink! Toink! yg byk beno kerenah tu jela..btw, kalo korg penah bace entry ak sebelum ni yg ak stori psl adik ak si Amir Toink! Toink! tu kan..kan..hah, La ni die da kembali ke skola lame die..Cis!! betuah punye budak...anto asrama die nk juge skola lame die..huhu..xpela, arap2 kt memane pn die leh bjaye..taun ni SPM...InsyaAllah  Fuyyo!! x sangke dlm x sedor diri, ak da pn menaip karangan yg agak pjg dan buat org bosan nk bace!! haha..x kire..bace gak!! bace gak!! (nada memakse yg tahap kejam gile nk mampos ckp lu!!)..

Lek lu..x abis lg..heheh..ak x cite lg salasilah tok nek moyang ak pe sume..korang jgn nk kalih web lain..ngeh3.. Ok3..hmm..ape ak nk taip td ekk..lupe lak..ape? umo ak bape? single lg ke x? ade kakak? adik pmpuan yg cun? ekekeke..ak tny ak jwb sndiri lak eh..umo ak lum senja lg..br 23thn..kalo nk anto adiah besday leh pos kt uma yek 5 Ogos nnt..hik3..bab kakak ngn adk pmpuan td, Ye! ye! bole anto borang yek..tp kt adk jek...kakak ak da btunang Dis thn lps, InsyaAllah Jan taun dpn menikah..hehe..cam telupe pulak ade 2org adik laki..cian kome!! Oh iya..sebelum telupe nk jwb soalan ak sndiri yg tang single tu td kan..hehe.."Im single but not available"...Uihhh...ak rase makin hampir ke tahap merapu meraban da x lame lg..hehe..ape lg nk cite kt korg psl ak ek..hehe..korg amek tau sendiri la nnt..kikiki..mksud ak..kte leh keep in touch mlalui FB dn mcm2 lg..ak sudi je nk jd kwn sesape di muke bumi Allah ni..idup xleh riak, takbur & mungkar.cannot!! cannot!! cannot!! ok!! ..sape yg sudi kwn ngn ak, ak lg seribu kali sudi....^_______^ senyum kambing yg bgitu menawan..heheh..

     Ok lah..sebelum entry ni jd buah mulut org baik ak stop duluk..hehe..thanx sbb sudi membace..next time ak akn cube mengepost mende2 yg x buat korang bosan & ala2 meluat nk bace blog ak InsyaAllah ye..I try..hehe..(penganggur tegar mau beredar)..thanx again..till next post ok!! Muahxx!!


* Cik Ieda yg dlm proses blaja menaip dgn tertib di blognye...=)

Cik Ieda yg suke tgkp gambo dpn cermin..=D

2 comments:

are_lin@yu said...

ayu singgah sini..;-)..nice blog..;-)

Cik Ieda said...

thanx ayu..=)

Post a Comment

 
~ Cik IeDa - Designed by Miss Rinda - Layout by My Blog Make Over - Author YOUR NAME HERE :) ~